Česen in čebula: Kako jih pravilno shraniti?

Česen in čebula: Kako jih pravilno shraniti?

Obstaja veliko načinov uporabe čebule in česna pri pripravi jedi, a kljub temu velikokrat kupimo večjo količino česna ali čebule, ki pa je ne moremo porabiti v nekaj dneh. Hramba čebula ali česna v hladilniku ali v predalu pri sobni temperaturi že v nekaj dneh povzroči gnitje in smrad. Namesto, da na koncu zavržete gnilo čebulo ali česen raje izdelajte enostavne vrečke za shranjevanje čebule in česna. Čebula ali česen pa bosta ostala sveža le, če boste v vrečki shranili le svežo čebulo/česen, ki nima še nobenih znakov gnitja.

Za izdelavo boste potrebovali:

- papirnate vrečke (velikost po želji),

- luknjač za luknje za pas (uporabite lahko tudi luknjač za papir, škarje ali nož za izdelavo lukenj),

- flumaster in

- sponke za papir.

V prvem koraku prepognite papirnato vrečko na pol in naredite luknje vzdolž roba, približno 2 do 2,5 centimetra narazen. Luknje boste izdelali preko več plasti papirja, zato bo potrebno nekaj moči, odvisno od debeline papirja. Obrnite prepognjeno vrečko in naredite luknje še na drugi strani, enako vzdolž roba vrečke. Vrečko razprite in vanjo položite čebulo ali česen. Vrečko večkrat prepognite na vrhu, približno do polovice vrečke (odvisno od količine čebule/česna v njej) in zaprite s sponko za papir. Na koncu vrečko le še označite s flumastrom, da boste vedno vedeli kaj je v njej.

Česen in čebula: Kako jih pravilno shraniti?

Česen in čebula: Kako jih pravilno shraniti? Enostavno, kajne? Za pravilno shranjevanje čebule in česna pa lahko uporabite tudi keramične posodice za shranjevanje čebule in česna. Kako pa vi shranjujete čebulo in česen? Veseli bomo vaših idej, predlogov in nasvetov - zapišite jih v komentar spodaj.

← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →