Testenine s šparglji, hrustljavo panceto in parmezanom

Testenine s šparglji, hrustljavo panceto in parmezanom

Sestavine

  • 1 šop špargljev
  • 12 tenkih rezin pancete narezane na trakce
  • 500g testenin (po želji)
  • 40g ribanega parmezana
  • Morska sol
  • Sveže mlet poper
  • Olivno olje

Odrežite olesenele dele špargljev in jih zavrzite. Odrežite zgornji del špargljev (cca 4cm) in jih shranite za pozneje. Spodnje dele drobno narežite in jih v široki ponvi popražite na olivnem olju skupaj s panceto. Ko se šparglji zmehčajo ugasnite kuhalnik in z zadnjim delom vilice na grobo pretlačite šparglje.

Skuhajte testenine po navodilih proizvajalca. Dve minuti pred koncem kuhanja testenin dodajte v lonec še zgornje dele špargljev, katere ste prej shranili. Odcedite testenine in šparglje, vendar zadržite še eno šalico vode v kateri so se sestavine kuhale. Zmešajte vse skupaj s panceto in pretlačenimi šparglji.

Vmešajte večino parmezana ter začinite s soljo in poprom. Po potrebi dodajte še malo vode, ki ste jo shranili. Na koncu potresite še s preostalim parmezanom.

Priporočamo

← Prejšnji prispevek Naslednji prispevek →